7 tipů pro lepší výstup pomocí ChatGPT

chatgpt Mar 24, 2023

7 tipů pro lepší výstup pomocí ChatGPT

1. Zvolte přesné textové vstupy

Snažte se používat konkrétní fráze, které poskytnou AI jasný směr a zamezí jejímu bloudění. Například "Napište mi seznam muzeí v Istanbulu" namísto "Co mi můžete říci o Istanbulu?".

Pokud chcete využít ChatGPT pro jiné specifické účely, jako je např. kuchařský recept, využijte specializované prompty jako např. v zásadách „Chci recept na...“.

Využijte možnost řetězených prompů, kde požádáte ChatGPT o strukturu příspěvku nebo seznam klíčových zpráv, abyste docílili požadovaného výstupu.

Příklad použití: "Napište blogový příspěvek na téma ChatGPT. Nejprve mi poskytněte seznam klíčových bodů, začínající názvem a exponátem. Poté napište 5 klíčových odstavců pro každý podtitul. Přidávejte pro každý bod 5 klíčových slov. A tak dále..."

2. Přesně definujte cílovou skupinu a kanál komunikace

Při zadávání promptů specifikujte jako je zamýšlený kanál a cílovou skupinu.

Například "Napište mi tweet s krátkými větami o přínosech a rizicích ChatGPT. Oslovte publikum přímo a použijte genderově neutrální jazyk."

Ukažte ChatGPT, jak má vypadat výstup na specifické platformě nebo kanálu, jako je LinkedIn, Twitter nebo Facebook, abyste mohli snadno publikovat líbivý obsah.

3. Použijte Markdown

Markdown je značkovací jazyk, který umožňuje jednoduché formátování výstupu AI, jako je vytvoření nadpisů, tučného/ kurzívního textu, číslovaného seznamu apod.

Například můžete požádat ChatGPT o vytvoření blogového příspěvku s nadpisem, podtitulem, odstavci. Uveďte, že chcete výstup formátovat pomocí Markdown.

Příklad použití: "Potřebuji blogový příspěvek o ChatGPT. Napište název, úvodní text, podnadpisy a odstavce. Jednotlivé doporučení budou součástí číslovaného seznamu. Nadpis by měl obsahovat počet tipů. Např. '7 tipů pro lepší výstup pomocí ChatGPT'."

4. Řetězená zadání

Řetězení promptů zahrnuje rozdělení složitějších úkolů na několik menších kroků, aby výstup AI byl přesnější a přizpůsobený potřebám.

Například "Požádejte ChatGPT o vytvoření struktury příspěvku, následně o klíčové zprávy pro každý podtitul a poté o klíčová slova pro každou zprávu."

5. Upřesnění výstupu na přání

Pokud potřebujete vytvořit stejný obsah pro různé platformy, jako je LinkedIn a Twitter, pak požádejte ChatGPT o přizpůsobení výstupu.

Například můžete požádat ChatGPT o vytvoření textu pro LinkedIn příspěvek, přičemž text by měl mít konkrétní délku textu, strukturu pomocí odrážek apod.

6. Zobrazení dat v vizualizaci

Pokud potřebujete vizualizovat data a výstup ChatGPT, můžete použít různé nástroje a služby, jako jsou markmap nebo Mermaid.

Například můžete požádat ChatGPT o vytvoření kódu pro vizualizaci pomocí Mermaid syntaxe, aby vytvořil grafickou reprezentaci úkolů a podúkolů.

7. Nečekejte, že ChatGPT předvídá vaše potřeby

Pamatujte si, že ChatGPT je stroj a nedokáže automaticky určit, co byste chtěli. Zpravidla pracuje na základě instrukcí, které mu dáváte.

Například, pokud potřebujete naučit ChatGPT, jak poskytnout lepší odpovědi na dotazy na vašem webu, požádejte ho o konkrétní otázky a zadejte správné odpovědi na tyto otázky.

Doufám, že tyto tipy ti budou užitečné, a že využiješ ChatGPT k tvorbě kvalitního obsahu.

Nenechejte si utéct další články a novinky ze světa AI

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje a získejte exkluzivní informace ze světa AI každý týden do vaší emailové schránky.

Nemáme rádi SPAM. Váš email je u nás v bezpečí.